Het Buitenkansje, De (Voorlopige) Finale, V, 27-8-2018

Om met de deur in huis te vallen: ik ben een tikkeltje overweldigd. Na al die jaren dat ik hiermee bezig was. Na mijn laatste blog kreeg ik weer ernstige haatmail van Robbert en audio’s van Stan. Maar dat is nu allemaal onbelangrijk geworden. Iets of iemand “out there” heeft William Gazecki op mijn pad gestuurd mét het bewijs waar iedereen zo om heeft gesnakt, dat laatste, nog ontbrekende puzzelstukje.

Ja, het is dus exact zo als skeptici waaronder Rob Nanninga, Jan Willem NienhuysPepijn van Erp, Sjaan en ik al dachten.

In mijn vorige blog vertelde ik over William Gazecki, dat hij een groot project met Robbert wilde doen, met véél publiciteit (denk aan de grootste internationale dingen die u als Nederlander kunt bedenken, en dan zeg ik: ja, die!), zelfs veel meer dan iedereen dacht, maar ik laat dat hier verder in het midden. Het is aan Gazecki of hij wil vertellen hoevéél publiciteit.

Wat is er gebeurd? Robbert is op heterdaad betrapt, in bewegende beelden. Met een fake Maria en een fake UFO “op stokjes” in zijn hand. In het veld. Ermee wuivend  voor de camera.

Ik geef u meteen de beelden en daarna de technische details. Ik wil dit kort houden. Beelden zeggen meer dan woorden, en u weet dat ik al zoveel woorden hieraan gewijd heb.

De video’s van de fake Maria en UFO los van elkaar:

En dit is wat Robbert van den Broeke dacht dat hij achtergelaten had op William Gazecki’s camera:

Er is één ding dat u nog echt moet weten. Precies in de jaren dat William Gazecki geen contact met Robbert had, van 2011 tot 2018, kwam de duistere Robbert van den Broeke publiekelijk tot leven. Gazecki wíst het dus niet, hij was met andere dingen in zijn leven bezig. Hij kende alleen “de oude Robbert”. Hem treft geen enkele blaam, integendeel: hij is de Godsend en het Buitenkansje die het bewijs in handen kreeg en dat aan mij gaf, nadat hij gelezen had wat Robbert en co zoal richting mij gestuurd hebben.

En hier komt de (technische) toelichting van William Gazecki:

“Ik ken Robbert al een lange tijd, dat was altijd via Nancy Talbott. Er is veel dat ik weet, maar ook veel dat ik *niet weet*. Ik wil Robbert geen pijn doen, of zien dat iemand hem pijn doet. Echter: de waarheid heeft voorrang op alles. Wat ik inmiddels nu wel gezien en gelezen heb, is dat jij (Constantia) serieus gemanipuleerd en slecht behandeld bent. En dat keur ik absoluut niet goed. Ongelooflijk ziek gedrag.

[…]

Ik kwam afgelopen woensdag aan. Ik had erge last van een jet-lag, dus die eerstvolgende nacht sliep ik alleen maar. Op donderdag pakten we de nieuwe camera uit die Stan had gekocht. Vrijdag was onze eerste “velddag”. We gingen omstreeks middernacht naar buiten. We gingen naar de boom waar Robbert recent de Maria verschijning gefotografeerd had (overdag).

Hij vroeg om mijn telefoon, om foto’s te maken… “Opdat niemand zou kunnen zeggen dat hij trucs had uitgehaald” (in zijn woorden). Ik gaf hem mijn telefoon en hij wilde die gereed maken om selfies te maken met gebruikmaking van flash-licht. Ik ging naast de boom zitten en soort van raakte weg in een roes qua aandacht. Hij liep een poosje rond en maakte foto’s (terwijl ik niet keek). Toen hij klaar was, toonde hij me een heleboel foto’s, weer van Maria en wat we altijd een “lichtbal UFO” noemden.

Terwijl we weggingen zei hij: “Stuur me vanavond alle foto’s.” en “Ik weet nog niet of ik deze wel wil delen.” Ik zei zoiets als: “Okay, geen probleem.” Ik had in de verste verte geen vermoeden wat er komen ging.

Ik ging terug naar mijn hotelkamer en verbond de telefoon (iPhone6) aan mijn Mac laptop. Onmiddellijk werd duidelijk dat er twee bestanden per opname zijn, een stilstaande .jpeg en een movie-formaat: moving image quicktime. Er bestaat een iPhone setting die “Live” heet, die met elke druk op de knop in foto-stand (dus geen video) een stilstaand beeld vastlegt EN en korte beeldenstroom (meestal 60 frames of zo). Het LAATSTE frame wordt dan getoond als je “foto-opname”. 

Mijn eerste reactie was: “Hé, wat cool, nu kunnen we zien hoe “de andere dimensie” in zijn werk gaat. Dus ik ging er eens goed voor zitten om alles te evalueren, de stilstaande beelden én de korte, bewegende beelden. Wat ik toen zag, tartte elke verbeelding: ik zag Robbert die dingen voor de camera aan het wuiven was. Mijn reactie was: “Oh shit…” U moet weten dat de “Live stand” de default setting is in de iPhone 6 . Ik wist er niet veel van, en ik ben er zeker van dat Robbert daar ook NIETS van af wist. 

De lange video is een verzameling van ALLE beelden achter elkaar. Je kunt zien wat Robbert doet terwijl hij met twee objecten voor de lens aan het wuiven is.

Natuurlijk, toen Robbert werd geconfronteerd met Gazecki’s onthutsende bevindingen had hij, net als bij de octopus, alweer zijn weerwoord klaar. Hij zou slechts hebben willen demonstreren hoe bedrog in zijn werk zou gaan; dat William hem gevraagd had dat te demonstreren. En nog meer misselijke insinunaties richting Gazecki die ik hier niet eens ga herhalen, omdat Robbert dat niet verdient. William zegt dat dit absoluut niet zo is, en dat hij niets wist van wuif-objecten-voor-de-camera die Robbert kennelijk op zak had.

Ik denk dat ik toch kan “voorspellen” wie u gaat geloven in deze kwestie:  William Gazecki of het zelfverklaarde medium, de genverbrander, Robbert van den Broeke.  Zeker als u bovenstaande beelden heeft gezien. Oh ja, daags nadat William Robbert confronteerde, mocht ook Gazecki van Robbert een van Robberts beruchte foto’s ontvangen, “de demonen-schreeuw”, zo u wilt. U kunt altijd in mijn Google Drive kijken om uw geheugen op te frissen.

Over de titel van dit blog: ik gebruik het woord “Godsend” in de Engelse versie van dit blog, maar de Nederlandse vertaling met “Buitenkansje” leek me erg toepasselijk, aangezien dit zich letterlijk buiten heeft afgespeeld.

Gazecki: “Ik wil Robbert niet aanvallen of pijn doen. Zijn leven was niet gemakkelijk en ik wil het niet nog zwaarder voor hem maken. Ik heb meer dan genoeg bewijsmateriaal om hem te belasten, en het ligt niet in mijn bedoeling om eenzijdige actie tegen hem te ondernemen. De waarheid spreekt voor zich, hoe (en door wie) die ook wordt gebracht. Dat gezegd hebbende, ik ben bereid mijzelf te verdedigen en de zaak toe te lichten als ik aangevallen word – zij het door Robbert of Stan, of door wie dan ook. Op die manier ben ik, indien nodig, zeker bereid voor de feiten te gaan staan.”

0 Comments

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s