St Anna

St. Anna Kerk en kerkhof op Aruba
beeldbewerking en copyright eerste afbeelding: Constantia Oomen


Joran van der Sloot tegen John van den Heuvel die Joran zonder diens toestemming vooraf noch die van de gevangenis in februari 2016 in Peru met de verborgen camera filmde

Update 27 augustus 2023. Roel Wiche van “De Limburger” besteedt aandacht aan het FBI gesprek en wijst op de meerdere nummermogelijkheden van de graven op St. Anna. De Limburger Telegraaf

Aards

In 2023 begon het bij Stan Pluijmen, zijn echtgenote Lana Sieradzka (voorheen: Alan Sieradzki) en mij behoorlijk te spoken. Stan en ik waren dankzij Ilan Hoekstra sinds 2020 eindelijk, voor het eerst ook weg van het publieke oog, in een persoonlijk gesprek beland. Onze chatgesprekken verliepen grotendeels via Telegram, Twitter en WhatsApp. Maar ook in de Peruaanse gevangenis bij Joran van der Sloot en in de zaak van Joran van der Sloot-Natalee Holloway begon zich een opkomende storm af te tekenen.

Ik merkte aan Stan dat hij opgejaagd was als nooit tevoren. Ik had hem sinds 2012 al in allerlei hoedanigheden meegemaakt, van kwajongen, charmeur tot hacker, maar nog nooit zo! Terwijl ik met hem aan het chatten was, waarbij hij meestal audioberichten voor mij opnam – hij houdt niet van schrijven en is dyslectisch – en ik al schrijvend reageerde (dus eigenlijk gespiegeld aan Stan), hoorde ik, gewoon auditief dus, dat hij als een gek in zijn kamer heen en weer liep te ijsberen. Hij viel vaak in herhaling en bleef mij vele uren achter elkaar vertellen over al zijn zorgen. Het trok op een gegeven moment werkelijk een wissel op mijn energie. De ‘nieuwe’ Stan, die sinds 2019-2020 niet meer actief betrokken was bij Robbert van den Broekes ‘medium’ activiteiten, kwam opeens iets minder lief en zachtaardig over. Hij leek minder sprankelend en handelde harder. Het bleek al snel dat er een paar hoofdzorgen waren: de overlevering van voormalige vriend Joran van der Sloot naar Alabama en zijn identiteitskwestie. Stans Nederlandse ID zou in 2024 verlopen, en in zijn geval is dit niet slechts een formaliteit die je makkelijk kunt oplossen door deze te vernieuwen. De derde factor van een andere orde was Lana’s transitie tot vrouw. Stan en Alan trouwden op 6 juni 2017 (en niet in 2018, zoals recent meermaals in de Nederlandse pers stond) en de afgelopen paar jaar werd steeds duidelijker dat Lana letterlijk niet goed in haar vel zat. Langzaam transformeerde een stille, timide Alan naar een veel extravagantere en duidelijk gelukkigere Lana. Lana had al jaren geworsteld met haar vrouwelijkheid en aangemoedigd door een tolerante, loyale en ondersteunende Stan, besloot zij voortaan officieel als vrouw door het leven te willen gaan. Daarvoor moest zij een gevecht aangaan met haar moeder en de Poolse overheid. In een rechtszaak moest zij de steun van haar ouders krijgen en pas dan zou zij officieel een nieuw ID mogen ontvangen. Dat lukte haar, na een niet te onderschatten portie ellende. Maar ook bij mij persoonlijk was er grote onrust. In 2024 verloopt de bescheiden maandelijkse financiële ondersteuning die ik van mijn ex ontvang en daarmee komt de laatste aantoonbare band met mijn ex te vervallen. Ook de eeuwige dans van het bestaan, de schaduwen van leven en dood, blijft mijn geest bezighouden, terwijl ik de gedachte aan ouderdom nog steeds afwijs. Zowel voor Stan als voor mij kondigde 2024 zich aan als een markeringspunt in onze reis door de aardse tijd.

Stan was al jaren op de vlucht voor de Nederlandse autoriteiten. Hoewel je op internet of elders ID-kaarten kunt kopen met je eigen foto erop, zijn de grensautoriteiten, als je daar bedoeld of onbedoeld mee in aanraking komt, niet makkelijk voor de gek te houden. En dat besefte Stan maar al te goed. Stan kwam nauwelijks nog zijn (Poolse) huis uit, terwijl Lana zich wel wat vrijer durfde te bewegen. In 2023 besloot Stan dat hij dit leven op de vlucht niet langer aankon en hij was vastbesloten om de confrontatie met de Nederlandse autoriteiten aan te gaan. Hij begon op zoek te gaan naar een Nederlandse advocaat die hem kon helpen zijn ‘witwas’-belastingschuldgeschil met de Nederlandse overheid op te lossen. Hij noemde mij enkele namen, en ik zocht de genoemde advocaten op en vertelde hem welke gezichten/personen me aanspraken en welke niet.

Met zowel Stan als Lana had ik chatcontact, maar vooral toch met Stan. Zonder in detail te treden, aangezien zowel Stan, Lana als ik hier liever niet op terugkijken, kwam het, duidelijk terug te voeren op de spanningen die aan beide kanten volop aanwezig waren, in mei 2023 toch opnieuw tot een escalatie tussen Stan, Lana en mij. Ik was zo boos, vooral op Stan en in mindere mate op Lana, dat ik mijn hele WhatsApp-account verwijderde met de mededeling aan Stan: “Ik wil nooit meer iets met je te maken hebben.”

Het laatste wat ik van Lana zelf had gehoord over haar transitie tot vrouw, was dat de laatste fase van haar metamorfose op Stan en Alans (Lana’s) trouwdag op 6 juni 2023 in Spanje zou plaatsvinden. Ik onthield dit heel goed omdat 6 juni ook de geboortedag van mijn moeder is. Toen ik op 19 juni 2023 plotseling uit het niets een e-mail ontving over Stan Pluijmen van Sebastiaan Quekel van het AD, was ik volkomen nietsvermoedend. Ik reageerde wat wantrouwend, en hierin begin ik op Stan te lijken, en vroeg hem of dit misschien weer sensatiezoekende nieuwsvergaring over Joran van der Sloot was. Toen Sebastiaan merkte dat ik niet met hem wilde bellen, gooide hij meteen de knuppel in het hoenderhok en deelde hij me mee dat Stan en Lana in de vrijdagnacht van 10 juni 2023 in Spanje gearresteerd waren. En toen vroeg hij wat ik hierop te zeggen had.

Ik schrok me rot. Ik geloofde Stans uitspraken dat hij een gevangenisstraf niet zou kunnen verdragen, laat staan overleven, en ik wist waarom Stan en Lana net in Spanje waren aangekomen. Onmiddellijk maakte ik me ernstige zorgen over hun welzijn. In de daaropvolgende weken zette ik me in voor Stan en Lana bij Sebastiaan Quekel en Roel Wiche van “De Limburger” (die ook op eigen initiatief contact met mij opnam). Naar mijn mening moesten Stan en Lana om verschillende redenen zo snel mogelijk worden vrijgelaten. Nee, Stan was geen grote crimineel, ja, hij is eerder een moderne Robin Hood, en ja, Lana is zijn liefdevolle, wijze vrouw. Ook op mijn Instagram voerde ik een eenvrouwsactie uit met geïllustreerde posten die bedoeld waren om Stan en Lana een hart onder de riem te steken en het publiek in hun voordeel te engageren. Tot mijn opluchting werden Stan en Lana, rekening houdend met de omstandigheden, in de genoemde kranten positief belicht. Na een onnodig lang verblijf van een maand in de Spaanse gevangenis werden ze uiteindelijk overgedragen aan Nederland. Kort na vrijlating nam Lana contact met me op via de TikTok chat, en we spraken in liefde bij (dus geen onvertogen woorden meer), en op 29 en 30 juli ontving ik 14 een-regel mailtjes van Stan waarin hij wederom zei dat hij van me houdt en andere kosmische uitspraken. Ook op 10 augustus ontving ik van Stan een mail. Volgens Lana hadden de Spaanse gevangenisautoriteiten hen onnodig lang vastgehouden, aangezien ze 200 euro per dag per EU-gevangene ontvangen. Bovendien werden de Nederlandse autoriteiten pas na twee weken op de hoogte gesteld van hun aanhouding, hoogstwaarschijnlijk om dezelfde reden, zoals Lana me vertelde. Ze werden uiteindelijk medio juli 2023 vrijgelaten! De Nederlandse politierechercheur was zeer respectvol geweest naar zowel Lana als Stan. Naar mijn mening werden ze versneld vrijgelaten omdat hun persoonlijke kenmerken al duidelijk waren geworden in de media. Dankzij wat ik de Kosmos noem, waren ze naar mijn mening op twee zeer sympathieke journalisten gestuit: Quekel van het AD en Wiche van De Limburger.

De overlevering van Van der Sloot van Peru naar de Verenigde Staten heeft zeker bijgedragen aan Stans kopzorgen. Stan heeft vaak genoeg zijn ongenoegen geuit over het feit dat hij steeds in verband wordt gebracht met Van der Sloot, terwijl hij hem al lang niet meer als vriend beschouwt. Hierin heeft Stan absoluut een valide punt. Veel mensen denken helaas altijd in zwart-witkaders en zijn zelden bereid om hun eigen perspectief aan te passen. Het is immers heel geruststellend en comfortabel om jezelf superieur te wanen aan anderen. Het vereist moed en liefde om je daadwerkelijk in een ander te verdiepen en ook om je eigen fouten te kunnen toegeven. Stans antennes hadden op red-alert gestaan en dat bleek terecht, zoals blijkt uit de arrestatie van Stan en Lana in de vrijdagnacht van 10 juni 2023. Wekenlang heerste er onduidelijkheid: was Stan nu gearresteerd vanwege zijn connectie met Joran van der Sloot of vanwege Nederlandse ‘witwaspraktijken’? Op 8 juni 2023 werd Joran van der Sloot aan de Amerikaanse overheid overgeleverd. Alles gebeurde dus vrijwel gelijktijdig! De rechtszaak met betrekking tot de afpersing van Beth Holloway was begonnen! Maar was het stiekem misschien meer dan alleen de afpersingszaak tussen Van der Sloot en Holloway? Wilde Alabama misschien deze vermissingszaak voor eens en altijd opgelost zien?

Ilan Hoekstra, die besluiteloos had zitten broeden op zijn Stan Pluijmen interesse, werd samen met zijn redactie door de op handen zijnde overlevering van Joran van der Sloot opeens klaarwakker, haalde zijn paard weer van stal en blies het stof eraf: ja!, de Stan docu ging er wat hem betreft toch komen, de titel zou zijn: “De Vrienden van Joran van der Sloot“! De subtitels kwamen later: Deel 1: “Joran”, deel 2: “Robbert”, deel 3: “Stan”en deel 4: “Kees”! Hoekstra en zijn team werden tijdens het maken van deel 1 op donderdag 22 juni 2023 enorm verrast door de arrestatie van Stan en Lana. Hij zat op een heet spoor, jawel!

Mijn eerste reactie op deel 4 en de titel ervan, die ik één dag voor publicatie onder ogen kreeg, was: “Huw, Kees…, wat Kees, wie Kees, toch niet DIE Kees?”: Kees van der Spek. Dus wel ja, die Kees. Ik stuurde Ilan een e-mail met naast mijns inziens belangrijke inhoudelijke bedenkingen ook het volgende: “Met de titel lijkt het net alsof Kees een vriend van Joran is, je zou bijna denken dat Kees dat is, gezien zijn terughoudendheid om op de tip van St. Anna in te gaan.” Titel-technisch klopt de Podcast dus niet, aangezien Kees naar mijn weten geen vriend van Joran is.

Drie delen maakte Ilan Hoekstra waar ik als kenner van de zaak heel tevreden over was, maar toen bleek Ilan in de finale episode mijns inziens fors onderuit te gaan door de know-it-all, wat dit betreft zeker blasé Kees van der Spek over Stan en St. Anna kerkhof te raadplegen. Ik had de hele tijd al een onbehagelijk voorgevoel over deel 4 en dat kwam uit, want in deel 4 bleek Ilan opeens in zijn eigen woorden “te rade te gaan” bij Van der Spek, die vervolgens haarfijn wist uit te leggen dat Stan een doodgewone, naïeve jongen en slachtoffer was geweest van Joran en het hele St. Anna kerkhof verhaal slechts één van de vele verhalen van Joran tegen een naïeve Stan. Ik citeer Van der Spek in zijn totaliteit (en laat de stukjes van Hoekstra ertussen weg):

Kees van der Spek telefonisch op 22 juni 2023 tegen Ilan Hoekstra:

“Daar gaan we weer. En ik dacht gelijk: oh, dit is een jongen die ziet zichzelf als een soort Robin Hood en die heeft in Joran een soort held gezien, en die gelooft, ja, dat is natuurlijk een jongen die niet heel erg goed dingen in perspectief ziet, en die zeker geen misdaadjournalist is, alle, in tegendeel, en die heeft zich laten inpakken door die gast. [tussenstukje Ilan] Joran is een hele slimme jongen en die denkt: ja, dan kan ik gewoon, die heeft gewoon drieëneenhalve ton van hem gehad, what the fuck, daaruit blijkt maar weer eens dat Joran gewoon een opportunist is. Ik denk dat Joran misbruik maakt van een zwakke broeder. [tussenstukje Ilan] Okay, luister, als je het verhaal een beetje terugbrengt in die trechter, om de merites, en dat is niet om dit te downsizen, maar je vraagt gewoon naar mijn eerlijke mening, en die moet ik ook geven, vind ik, is mijn zeer sterke gevoel dat Joran deze man ook gewoon als zovelen heeft misbruikt, en dat ie natuurlijk kort na de expose van Patrick van der Eem zich echt niet nog een keer op die manier liet naaien. Ik denk dat dat gesprek met Patrick van der Eem een kantelpunt is geweest, hij kwam daarmee weg en toen is ie gaan schaken. [tussenstukje Ilan] Hij had een boek geschreven, hij vroeg geld van Greta van Susteren, in Amerika, hij heeft ook de moeder van Natalee afgeperst, me dunkt, hij wilde daar 250.000 euro voor hebben, voor de gouden tip. [tussenstukje Ilan] Het is in mijn visie gewoon een patroon. De vrienden van Joran van der Sloot zijn misschien zo nu en dan vrienden van Joran van der Sloot die hebben gedacht dat Joran echt hun vriend was, maar zijn vooral poppetjes in een schaakspel waarin Joran constant probeert om geld te verdienen, meer zijn het niet. Wat denk jij, wat is jouw visie als je het zo in perspectief plaatst?”


In Van der Speks laatste zin lag natuurlijk hét moment en de gelegenheid voor Ilan Hoekstra om het St. Anna op zijn waarde te schatten, maar helaas, dat gebeurde dus niet, integendeel dus. Dat Joran van der Sloot deze St. Anna informatie nooit vrijwillig had gegeven aan Stan, maar dat Stan Jorans telefoon via een Trojan Horse had gehackt, en dat Stan op deze wijze op de St. Anna informatie gestuit was, dat leek zowel Ilan Hoekstra als Kees van der Spek opeens volledig te ontgaan. Joran had later wel tegen Stan over St. Anna en Natalee gepraat, en daar waren dingen gezegd als dat Natalee Holloway door Jorans toedoen onzacht met haar hoofd met een steen in aanraking was gekomen en daarop het leven had gelaten. Het recente artikel van The Messenger sluit hier naadloos op aan, en zij hadden naar mijn mening al meerdere bovengemiddelde stukken over Joran van der Sloot.

Maar nee hoor, Van der Spek wist het beter: allemaal weer Joran onzin. Maar had Van der Spek dan onderzoek naar en op St. Anna te Aruba gedaan? Welnee! Helemaal niet! Ilan was er tot mijn verrassing wel heengegaan en had ontdekt dat er inderdaad een graf was met nummer 15, maar, zo bleek hem opeens, er waren er zelfs meerdere, het waren letter- en cijfercombinaties, dus AB15, AC15, BC15, Ilan noemde nog wat nummers op als 18. Hoekstra meldt in deel 4 ook nog dat hij mailcontact met Van den Broeke had, maar dat die nog steeds beweerde dat hij zijn St. Anna informatie helderziend had doorgekregen.

Robbert van den Broeke deed overigens op zijn YouTube-kanaal een foutieve voorspelling over de overlevering van Joran van der Sloot. Hij suggereerde dat er tijdens deze overlevering een vluchtpoging of zelfs een liquidatie zou kunnen plaatsvinden. Hierbij vermeldde hij zijn inmiddels zeer standaard ingebouwde mededeling: ‘Maar het hoeft niet zo te zijn, ik kan er ook naast zitten, hoor, mensen,’ die zijn geloofwaardigheid als voorspeller systematisch ondermijnt. Joran van der Sloot kwam met hangende pootjes, duidelijk oververmoeid maar nog steeds met zijn inmiddels bekende onverstoorbare grijns, aan in Alabama. Er hadden zich geen Lucky Luke-Daltons-Wild West toestanden afgespeeld.
Van den Broeke lijkt (grotendeels, definitief?) te zijn gestopt met het vinden, respectievelijk creëren van graancirkels en het manipuleren van foto’s en video’s, waarschijnlijk deels omdat Stan hem niet langer ondersteunt bij dergelijke praktijken. Mocht Robbert van den Broeke mentaal inderdaad erg ziek zijn, wat ik denk, dan verdient dat mededogen, maar dan geeft dat hem geen onbeperkte lieg-privileges die andere mensen niet hebben. Hij herhaalde immers bij navraag van Ilan Hoekstra in juni 2023 zijn Natalee Holloway, St.Anna “helderziende informatie” leugen. Veelzeggend voor mij is dat Robbert van den Broeke, in tegenstelling tot Stan die mij wel duizend keer zijn excuses voor zijn gedrag in het verleden aanbood, nog nooit op zijn wandaden richting mij en een hele groep mensen die ontvangers waren van zijn haat-en dreigmails, is teruggekomen noch ooit excuses heeft aangeboden. Eveneens heeft hij nog nooit maar een bedrog van hem richting zijn publiek toegegeven, en dat dat bedrog er honderd en een maal was, heb ik ruimschoots op deze site beschreven en bewezen (zie hiertoe mijn blogs over Robbert van den Broeke).
Kortom: Van den Broeke blijft volharden in leugens en toont geen berouw.

Tot mijn stomme verbazing concludeerde Ilan opeens dat het hele St. Anna verhaal niets was, zelfs dus toen hij met eigen ogen had gezien dat er inderdaad grafnummers waren, dat de graven boven de grond waren omdat op Aruba de grond te hard is, en daar inderdaad zaken ingeschoven konden worden. Natalee was ook heel klein en licht van postuur, zij kon echt op deze manier goed aan het oog onttrokken worden en geen (bijgelovige) hond zou het ooit in zijn hoofd halen een van de grafdeurtjes te openen. Dit had naar mijn oordeel echt meteen al in het eerste jaar na haar verdwijning bedacht moeten zijn door de locale politie en locale rechercheurs. Waar ga je heen als je in paniek bent en met het lijk van een beeldschoon, teer en klein meisje zit? Vergeet u even alles en iedereen om u heen, verplaats u in een Arubaan of iemand die daar al heel lang woont, het eiland goed kent, en denk met mij mee als iemand die in dit geval niet naar de Politie wil gaan en nooit gelieerd wil worden aan de dood van dit prachtige, onschuldige meisje? Waar denk u aan? Wat kent u? Joran en zijn vader waren zeker bekend met de prachtige St. Anna kerk en de aparte, onNederlandse begraafwijze in de grafhuisjes boven de grond. Sommige van deze grafhuisjes staan leeg of open. Internet speurneus collega Martijn Mastenbroek, die mij al die parameter.blog jaren trouw en solide meedenkend is blijven volgen (en ik hem) stuurde mij daarvan via Google Street View een schokkend voorbeeld. Mastenbroek en ik waren het er ook altijd over eens dat St. Anna maar steeds het ondergeschoven kindje bleef in de Natalee Holloway zaak.

Zodra ik als voorschouw van Ilan Hoekstra deel 4 van hem had mogen beluisteren, mailde ik hem terug “Publiceer dit niet, herzie!” Maar Hoekstra gaf hier geen gehoor aan. Zodra hij zijn deel 4 gepubliceerd had begon de beoordeling van zijn serie dagelijks te slinken, van een constante 99 en 98% naar 74% en elke dag bijna wel lager. Voelden luisteraars aan dat ze met deel 4 als het ware bedrogen waren? Als je de St. Anna theorie niet daadwerkelijk hebt onderzocht, mag je dan concluderen dat de hele suggestie onzin is? Dit is het gevaar voor gevestigde misdaadjournalisten als John van den Heuvel en Kees van der Spek. Ze hebben zoveel met deze zaak gedaan dat ze over een kam beginnen te scheren, dat het blasé gehalte een rol begint te spelen. Vooringenomenheid kan de reden ervoor zijn dat een zaak nooit wordt opgelost! In deze zaak heeft daarnaast ook altijd meegespeeld dat er zoveel berichtgeving was over Joran dat de meeste mensen het kaf niet meer van het koren konden scheiden, ook misdaadjournalisten niet. Hierdoor zijn ook mijn eigen blogs vrijwel onopgemerkt gebleven.

Bijna dan! Dankzij Sebastiaan Quekel en Roel Wiche was mijn naam in verband met Stan, Lana en dus ook Joran van der Sloot in de Nederlandse pers genoemd. Zoals ik al zei, alles kwam en komt samen in 2023. Op 21 juli 2023 kreeg ik plotseling een e-mail, voor het eerst!, van de FBI in Alabama. Ze hadden mijn blogs gevonden! De vraag was helder: “Kunnen we contact opnemen?”. Dat kon graag wat mij betreft, ik had zelf al diverse malen contact gezocht, zowel met de FBI als met Beth Holloway (via haar advocaten, nooit wat op gehoord), via Social Media (Twitter), per telefoon en per email, maar nooit had ik van wie dan ook serieus antwoord gekregen. In feite kreeg ik van niemand een serieus antwoord, ook niet toen ik zelf in 2017 de FBI in Sacramento belde over het Stan-Joran-St. Anna verhaal. Aan de andere kant van de lijn trof ik iemand die niet eens wist wie Natalee Holloway was. Een vrouw die mijn uitleg met onwetendheid en nauwelijks verholen desinteresse aanhoorde en “het noteerde”, waarna ik natuurlijk nooit meer iets hoorde.

Op de FBI-poster over Natalee Holloway staat: “U kunt met uw tips contact opnemen met de plaatselijke FBI, de dichtstbijzijnde Amerikaanse ambassade of het consulaat, of u kunt uw tip online aan de FBI doorgeven.” En vervolgens wordt de FBI van Alabama vermeld als “Birmingham”. Mijn ‘fout’ was dat ik dat “Birmingham” niet had gezien; ik had meteen naar de FBI van Alabama moeten schrijven/bellen. Uiteindelijk had ik dus toch nog in 2023 contact met de FBI en sprak ik een uur en vijf minuten met de FBI man die alle tijd voor mij nam en zeer aandachtig luisterde. Aan het einde van het gesprek vroeg hij me ons contact en de inhoud van het gesprek vertrouwelijk te houden, en dat deed ik dan ook. Het gesprek ging over Joran en Stan en nam verschillende wendingen. Ik vertelde bewust, nadrukkelijk en herhaaldelijk over de suggestie van St. Anna.

Kosmisch

Laat u zich graag de volgende zaken voorleggen terwijl u zich voorstelt dat we samen ‘s avonds rond een prachtig groot kampvuur in Death Valley zitten, in de winter (dus niet te warm)! Dit betreft nog steeds allerlei even relevante feiten, maar ik heb wel een bepaalde, verruimde mindset van u nodig. Zonder de verstoring van stadslichten zijn alle sterren en melkwegstelsels verbazingwekkend helder zichtbaar. Het lijkt wel magisch realisme, een fenomeen dat naar mijn inzichten als skepticus zeker bestaansrecht heeft. Naar mijn mening zijn er namelijk in dit uitgebreide verhaal van Stan, Robbert, Rob Nanninga, Joran van der Sloot, Natalee Holloway, mijzelf en vele anderen zoals Peter R. de Vries en Ilan Hoekstra diepe, mysterieuze en magisch aandoende verbanden, die nauwlettend worden waargenomen door de wijsheidsdoordrongen intelligentia daarboven.

Het was de skeptische voorman (tot 2014) Rob Nanninga die me met deze term liet kennismaken, en degenen die bekend zijn met deze website weten dat zelfs de naam van deze site “Parameter” naar Rob Nanninga verwijst. Hij gebruikte deze naam op het FOK-forum in het onderwerp over Robbert van den Broeke. Hij wilde zelfs het Skepsis-magazine “Parameter” noemen (maar dat voorstel werd verworpen). Ongeveer vier maanden na Robs schokkende en plotselinge overlijden had ik een van mijn meest opvallende buitenlichamelijke ervaringen van mijn hele leven (en dat waren er duizenden, dus dat zegt wel iets):

2014 was het jaar van Robs overlijden en ook het jaar waarin, sinds het najaar van 2014, Robbert van den Broeke, die al sinds 2012 haatmails stuurde naar zijn skeptici (de hoofdreden waarom ik met deze website begon!), echt losbarstte in zijn haattirades. Rob Nanninga’s overlijden, dé man in zijn optiek die voor zijn publieke val had gezorgd door hem te ontmaskeren met het gegooglede Genverbrander, was overleden, en ja, dat deed Van den Broeke wel wat. Ik houd het bij deze veilige omschrijving. Van den Broeke kwam weliswaar begin 2014 al met zijn via Stan op zeer aardse wijze ‘doorgechannelde’ informatie over Natalee Holloway, maar Peter R. de Vries was toen hierover bij mij geheel niet in beeld. Toch kwam er dus deze uiterst curieuze ‘Queste’ uittredingservaring, die erover ging dat slechts bij een bepaald licht op zaken geheime informatie te zien was. Hoe ik deze ervaring ook wentelde en keerde voor mijn geestesoog om te proberen haar betekenis te ontwaren, het lukte me niet.

De heisa rondom Robbert van den Broeke, Stan Pluijmen, Joran van der Sloot en Natalee Holloway begon sinds 2014 steeds dominanter te worden en rond 12 juni 2015 deed ik daarom een LinkedIn verzoek naar Peter R. de Vries die hij op 13 juni 2015 vlot maar wel met enige aanvankelijke aarzeling accepteerde. De Vries was zoals hij bij iedereen was: zeer voorkomend, beschaafd en vriendelijk. Ik stelde hem op de hoogte van Robberts en Stans perikelen, maar het werd mij al snel duidelijk dat hij het heel druk had. Ik knip mijn stukken ertussenuit, maar ik schreef hem dus over de inhoud van mijn blogs wat betreft Van den Broeke en Pluijmen hier op Parameter. Ik heb Peter R. de Vries ook de St. Anna tip doorgegeven, maar helaas heeft hij daar nooit meer op gereageerd. Destijds trachtte Stans ‘vriend’ Micha Romijn mij wel nog op een dwaalspoor te brengen, namelijk dat Stan samen met Joran op Aruba zou zijn geweest. Zoals ik eerder uitlegde in het Stan Pluijmen-blog, was dit eigenlijk een poging tot chantage door Romijn richting Stan. Romijn probeerde geld te krijgen van de moderne Robin Hood, Stan, die had besloten hem geen geld meer te geven.

In mijn brein beginnen er nóg frequenter en luider toeters en bellen af te gaan over wat ik altijd trouw “De Kosmos” noem. Hiermee bedoel ik het geheel van hoog ontwikkelde persoonlijkheden, de intelligentia, gevormd door intelligentie, zuiverheid, liefde, toewijding en vaardigheden. Ik geloof dat de Kosmos een tijdloos kosmisch plan volgt en aanreikt, en dat alles omtrent Natalee Ann Holloway, inclusief het jaar en de locatie waarin Beth Holloway haar dochter eindelijk thuis mag brengen, hopelijk nog in 2023 vanaf het St. Anna-kerkhof? naar Alabama, al lang in de sterren geschreven staat. Ook in 2014 al. Synchroniciteiten lijken als wisecracks van deze Kosmos als het ware uit te nodigen om nog eens beter en vooral dieper naar de Joran-Natalee zaak te kijken. Natuurlijk kan ik geen allesomvattend antwoord geven op de vraag waarom de Natalee Holloway zaak zich in zowel de aardse als kosmische zin heeft afgespeeld zoals het deed. Echter, durf ik wel te stellen dat alles wat plaatsvindt een episch facet omvat van levenslessen en kansen voor persoonlijke groei.

Voorbeelden kosmische wisecracks
– Wat betreft de St. Anna Kerk en het St. Anna Kerkhof ook wel St. Ann genoemd, laat de punt weg en lees de naam dan opnieuw.
– Natalees volledige naam is Natalee Ann Holloway
– Ik ben geboren in het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop.
– Mijn matriarchale grootmoeder die ik nooit gekend heb, heette: Anna (Moerdijk).
Robbert (van den Broeke) – Rob (Nanninga) – Elkaars absolute antagonisten op deze site.
Stan (Pluijmen) – Constantia (Oomen) Binnen de relevante blogs op deze website komen Stan Pluijmen en ik naar voren als onwankelbare constanten, op een diepgaande kosmische wijze met elkaar verweven.
– In het exacte jaar dat Stan Pluijmen werd geboren, 1989, veranderde ik van 1989 tot 2011 (mijn emigratiejaar naar Amerika) mijn roepnaam van “Stan” naar “Sten”. Stan zou ik pas virtueel ontmoeten in 2012. Vanaf eind 2011 begon ik voor het eerst in mijn leven (!) mijn doopnaam Constantia als roepnaam te gebruiken, dus na 1989 nooit meer “Stan”.
– Joran van der Sloot – Cees van der Sloot – Cees van der Sloot is heel belangrijk voor mij en beschouw ik naast Rob Nanninga als soulmate.
– Rob Nanninga is op dezelfde dag geboren als Joran van der Sloot, 6 augustus.
– Stephany Flores vond op dezelfde dag in het jaar als Natalees vermissing en precies vijf jaar later ook in Joran haar final destination: 30 mei 2010.
En zo stuiten we, laat ik het voorzichtig zeggen, in ieder geval voor mij persoonlijk, in de Natalee Holloway-zaak steeds weer op eigenaardigheden. Keer op keer komen er nieuwe kosmische wisecracks bij, zoals bijvoorbeeld het feit dat de FBI-man, net als ik, 55 jaar oud bleek te zijn. Dit kwam toevallig ter sprake in het gesprek, omdat ik zei dat ik al oud was. Hij moest daarom lachen (het was het enige moment in het gesprek waarop hij iets persoonlijks liet merken) en zei: “Nee hoor, dat is niet oud, ik ben ook 55.”

De toeters en bellen inzake Rob Nanninga klinken mij als een hemelse symfonie in de oren, want ik heb zeer stellig de indruk dat Rob Nanninga mij sinds zijn overgaan in 2014 sterk en zonder aflaten ondersteunt in alles wat ik deed en doe, en daartoe ook aan Stan bijvoorbeeld prikkels heeft uitgedeeld zich te gedragen zoals Stan deed. Waarom was Peter R. de Vries al in 2014 in mijn ervaringen rondom Rob Nanninga verschenen, en waarom leek die ervaring me op een queeste te willen sturen? Lees mijn zin uit 2014: “Was dit misschien bedoeld als een soort sleutel om de astrale wereld zichtbaar te maken?”. Peter R. de Vries’ ‘astrale’ uitspraak: “Dat moet je aan Meneer Nanninga vragen,” klinkt anno 2023 eigenaardig en treffend. Immers, in de periode van 2015-2017 dat Peter R. de Vries en ik sporadisch contact hadden, heeft De Vries mij niet kunnen helpen. In feite moest ik dus inderdaad het antwoord aan Rob vragen, niet aan Peter R.. Maar in september 2014 had ik nog geen idee van de op handen zijnde jarenlange (sinds 2014) ontwikkelingen rondom Stan Pluijmen en Natalee Holloway. Dit zou kunnen wijzen op de vooruitziende of buiten-de-tijd-staande blik van de Kosmos en Rob vanuit de andere zijde. Mijn mysterieuze, ‘astrale’ ontmoeting met Peter R. de Vries leek steeds duidelijker in een bepaalde richting te wijzen: die van Natalee Holloway, een van de Vries’ belangrijkste zaken.

Op 27 juni 2017 schreef ik in mijn dagboek dat ik via een telepathische communicatie met Rob van Rob had vernomen dat hij eindelijk “korte metten ging maken met Stan Pluijmen, ergens tussen nu en een week, maar uiterlijk twee weken later”. Dat bracht de deadline dus tot 4 juli 2017, of ten laatste 11 juli 2017. Houd u in gedachten dat Stan in 2017 Robbert van den Broeke nog steeds hielp met trukeren (en dus met liegen en bedriegen van goedgelovige fans) en dat hij zich niet van diens haatacties, waarvoor Van den Broeke dus zelfs in beeld kwam bij de politie, had gedistantieerd. Het Joran van der Sloot-Stan Pluijmen Skype gesprek was dus expres naar mij gestuurd door Stan Pluijmen op jawel 7 juli 2017 (dus binnen Robs genoemde termijn), en de foto van Jorans financiën naar Stans eigen zeggen per ongeluk via een dropping in mijn Skype chat op 29 juni 2017 (dus ditto). Zat Rob Nanninga hierachter? Dat heb ik dus altijd vermoed, dat Rob aan Stans hand zat te trekken dan wel dingen in zijn oren fluisterde. Stan ging mij immers op een gegeven moment echt helpen, ook op een ander vlak.

Ik mailde hierover Pepijn van Erp en Fred Melssen op 9 juli 2017, en ook Van Erp op 19 januari 2018:

Ik wil nog een keer benadrukken dat ik noch Joran van der Sloot noch Leydi Figueroa Uceda ooit persoonlijk gekend of gesproken heb. Ofschoon ik dus ook twee clips ontving waarin Leydi Figueroa Uceda mij met mijn voornaam aansprak, bleken dit achteraf practical jokes van Stan geweest te zijn die Leydi Figueroa Uceda daartoe aangezet had. Leydi Figueroa Uceda Clip 1 Clip 2

Zoveel meer heeft zich afgespeeld in de mystieke achtergrond van kosmische inmenging, waarvan ik denk dat we het nu niet kunnen zien of bevatten. Ieder persoon heeft blijkbaar zijn of haar rol in het leven, en ook mij is een rol toegewezen.. Mijn weerbarstige natuur heeft zich altijd tegen dit idee verzet, maar het vertrouwen begint bij mij eindelijk te komen dat dingen ook voor de verandering wel eens heel goed kunnen gaan.

Op 23 juli 2023 textte Roel Wiche van “de Limburger mij”: “Ik heb (nog) geen uitvoerige info over het onderzoek op het kerkhof. Als ik dat al krijg. Maar wel de bevestiging dat deze info al meerdere keren is gemeld de afgelopen jaren en dat er dus al onderzoek heeft plaatsgevonden. Het is dus geen ‘blinde vlek’ meer.” Wat gaf mij nu de doorslag om toch te blijven geloven in het St. Anna, zelfs nadat dus Ilan Hoekstra en Kees van der Spek het hadden weggewuifd, zelfs na deze mededeling van Roel Wiche? Het was wederom een kosmische aangelegenheid en deze speelde zich wel op een heel moderne wijze en plaats af: op Instagram!

Op mijn beurt wist ik uit mijn gesprek op 21 juli 2023 met de FBI man uit Alabama dat dit St. Anna bij de FBI echt niet zo (breed) of zelfs geheel niet op de kaart stond. Logisch ergens ook, want Aruba is nog altijd Nederlands en Arubaans grondgebied. De Amerikaanse autoriteiten hadden en hebben geen bevoegdheid zomaar overal te gaan speuren, laat staan grafhokjes door te scannen en wat dies meer zij. Ik constateerde dus een discrepantie tussen de Arubaanse en Amerikaanse recherches. Toch stelde Wiches tekst aan mij me even teleur. Ze was dus echt niet in nummer 15? Toen had ik Ilans podcast deel 3, die werd uitgezonden op 31 juli 2023, nog niet gehoord die mij als nieuwe informatie gaf dat er meerdere nummers 15 zijn. En ook Wiche wist dit nog niet. Ilan Hoekstra was dus in deze zaak wel degelijk van groot belang omdat hij mij weer in contact bracht met Stan en omdat hij op dat St. Anna kerkhof polshoogte ging nemen. Tot mijn eigen verwondering was mijn teleurstelling op die zondagmiddag van korte duur. Noem het intuïtie, maar hét gevoel kwam weer terug: JAWEL, ze is daar WEL. Die avond zat ik wat doelloos voor me uit te staren, wat ik zeer vaak doe, en opeens had ik de ingeving of beter gezegd: de impuls om een Instagram story over Natalee te doen. Voor de absolute internet/social media analfabeten: deze stories verschijnen achter je profielplaatje, zijn alleen aanklikbaar door Instagram account holders en verdwijnen na 24 uur. Je kunt ze wel bewaren onder je “Highlights” wat ik ook met deze story deed (deze bevindt zich onder “Parameter 4”).

Ik ging aan de slag, ik googlede “Natalee Holloway” en koos wederom op impuls een foto van haar die me aanstond: liggend, voeten de lucht in, op gras, big smile, met een chique hemdje in de kleuren donkerblauw, wit en goud. Ik importeerde de foto en zocht er attributen bij, zoals ik altijd doe, om de story aantrekkelijker te maken, terwijl ik nog geen idee had wat ik er als tekst bij ging zetten, kortom, ik ‘deed maar wat’. Je kunt bij Instagram zoektermen invoeren en dan verschijnen er toepasbare gifjes, afbeeldingen, van alles om je maar bij je story te helpen. Ik tikte in: “Anna” (van “St. Anna”), en wat verschijnt daar samen met andere gifjes en plaatjes: een t-shirt in de kleuren donker, rood, wit en goud, met exact hetzelfde sportieve gevoel als dat van Natalee, de rode kleur van het T-shirt vormt een grafsteenachtige vorm, het nummer 19 komt opzetten (bewegend beeld > gifje) en het “Anna” staat eronder. De synchroniciteiten met de Natalee foto van dit gifje, de kleuren, vormen, het idee, alles springt meteen voor mij als een shooting star omhoog: Jawel, ze IS daar wel, maar op een ander nummer!

Deze tip, dat ze mogelijk op een ander nummer is, misschien nummer 18 of 19?, heb ik vervolgens aan de FBI doorgemaild. Joran zou natuurlijk het getal 15 in zijn persoonlijke notities van St. Anna met opzet veranderd kunnen hebben, precies voor het geval dat dit zou gebeuren: dat hij gehackt zou worden (en dat gebeurde dus inderdaad: door Stan). Overigens had ik dit tijdens het gesprek met de FBI-man ook al gesuggereerd: dat ze mogelijk op een ander nummer is. Ik vroeg de FBI ook om Joran te confronteren met zowel het St. Anna als deze nummers.

0 Comments

Leave a comment